26/05/2025 door Astrid Bus 0 Opmerkingen
Brood
Ik zit in een broodfase.
Brood
Om maar meteen met de deur in huis te vallen, ik zit in een brood fase. Dat betekend dat ik de laatste tijd weinig spectaculaire ontbijt inspiratie heb. Geen flitsende smoothies, gezonde groente omeletjes of mug cake met zaden en noten. Maar gewoon een ontbijtje neem van 2 boterhammen en in mijn lunch trommel zitten ook 2 boterhammen.
Er zijn veel diëten waar brood meteen van het menu word verbannen. En ik hoor vaak mensen zeggen dat brood toch helemaal niet gezond is. Maar dat is veel te kort door de bocht. Het ene brood is het andere niet. Er zijn vele varianten die weinig voedingstoffen bevatten en vooral veel calorieën.
Maar een gewoon volkorenbrood zit boordevol goede voedingstoffen. Zoals vitamines B1, B2, B3, B6 en B11. Ook is het een belangrijke bron van voedingsvezel 6,6 gram per 100 gram brood. En dat is weer fijn voor je darmen.
En volkoren brood is ook een goede plantaardige bron van eiwitten en dus echt krachtvoer voor je spieren.
En brood is zo ontzettend veelzijdig.
Dus deel ik nog graag wat lekkere brood variaties met jullie.
2 sneetjes volkorenbrood eentje belegd met een plak 30+ kaas en plakjes komkommer en eentje belegd met een ½ avocado geprakt met een beetje peper en zout.
Volkorenbrood met ei, gebakken, gekookt of als eiersalade waar ik eerder al een recept van deelde.
2 sneetjes volkorenbrood met 100% pindakaas en plakjes banaan erop.
Italiaanse tosti: 2 sneetjes volkorenbrood met een plak 30+ kaas en plakjes tomaat en een beetje Italiaanse kruiden.
Appel tosti: 2 sneetjes volkoren brood met een paar plakjes appel een vleugje kaneel en een plak 30+ kaas.
Even in het tosti apparaat, oven of de koekenpan.
Dus er hoeft niets saai te zijn aan een brood fase en als je ook verstandige keuzes maakt in het beleg is het ook een super gezonde maaltijd.
Er is nog veel meer over te vertellen je leest er alles over op brood.net
Groetjes Astrid
Opmerkingen
Schrijf een reactie