19/04/2025 door Astrid Bus 0 Opmerkingen
fast food
zelf koken kan snel en makkelijk
Fastfood
Gemak dient de mens word vaak gezegd. En er zit een kern van waarheid in. Het maakt ons echter ook lui en als het op eten aankomt maakt het ons niet gezonder. De bezorg diensten, afhaal- en fastfood restaurants zijn niet meer weg te denken uit het straat beeld. En onze leefstijl, over volle agenda en sociaal emotionele druk maakt dat we er geen weerstand tegen bieden. Maar dat zijn niet de beste keuzes voor je lichaam. Gun jezelf nou die lekkere zelf gekookte maaltijd om je lichaam te voeden. Ik weet zeker dat je jezelf daarna dankbaar bent.
Je zou dit ook fastfood kunnen noemen want het staat met een half uurtje op tafel. Het is gezond en lekker. Een kip gerecht met een Aziatisch tintje.
Voor 4 personen heb je nodig:
1 grote ui
2 tenen knoflook
250 gr champignons
2 rode paprika
1 zakje taugé
400 gr kipfilet (in blokjes)
4 el olijfolie
3 tl gemalen komijn
3 tl gemalen gember
140 gram tomatenpuree
8 el ketjap manis
50 ml water
1 el azijn
· Snijd de paprika en champignons klein, snipper de ui en knoflook.
· Verhit de olie in de pan en fruit de ui, voeg het vlees toe en bak even mee. Voeg de groenten en de knoflook toe en bak ook even mee.
· Voeg de kruiden toe, roer de tomatenpuree de azijn de ketjap en het water er door en breng het zachtjes aan de kook. Laat het even 10 minuten zachtjes pruttelen.
Serveer het met zilvervliesrijst (75 gr ongekookt per persoon) Ook lekker met een gekookt eitje erbij.
Maak gezonde keuzes niet omdat het moet maar omdat JIJ het waard bent om goed voor jezelf te zorgen.
Kost het je heel veel moeite en krijg jij een gezondere leefstijl maar niet op de rit. Laat het me weten dan doen we het samen!
Groetjes Astrid
Opmerkingen
Schrijf een reactie