Kruiden

Kruiden

Pastasaus

Kruiden

 

Het verlangen was er al en we hebben er soms zelfs al van mogen proeven. Ik heb het natuurlijk over het mooie weer. De zonnige lente- dagen die als een cadeautje voorbij kwamen.

Maar nu we ook “de ijsheiligen” bijna voorbij zijn staat ons niets meer in de weg. Dus de temperaturen kunnen stijgen, de zonuren nemen toe en we gaan met z’n allen lekker naar buiten.

 

En daar gebeurt het…..Buiten op het land, in de moestuin, de kas, de kweekbak, de bloempot of zelfs op de vensterbank.

 

Daar groeien de lekkerste ingrediënten voor een gezonde maaltijd.

 

En dat hoeft niet in enorme oppervlaktes of grootse aantallen. Maar gewoon lekker in uw eigen tuin of op het balkon.

Begin met een zakje zaden, tuinaarde, een plastic bak en vershoudfolie.

Vul de bak met een laag tuinaarde, strooi of duw de zaadjes erin. Geef het een beetje water en doe de vershoudfolie over de bak. Prik er een paar kleine gaatjes in voor de frisse lucht. En zet hem in het zonnetje op de vensterbank. De zaadjes ontkiemen en als ze groot genoeg zijn plant je ze uit in een grotere pot. En als ze dan groot gegroeid zijn. Smullen maar!

Zo maak je in een handomdraai je eigen kruidentuintje. Met bijvoorbeeld basilicum, peterselie, bieslook en tijm.  Heerlijk in de pasta saus of tomatensoep. Maar ook lekker op een salade.

 

Ben je meer van de vrolijke kleuren, plant dan eens eetbare bloemen. Zoals komkommerkruid, Oost-Indische kers, maarts viooltje en goudsbloemen. Zo heb je een mooie bak met kleur die ook je salade een vrolijk tintje geven.

Hier een heerlijk en o zo simpel recept voor een heerlijke pasta saus. Ook te gebruiken als basis voor een tomaten soep.

 

Voor 2 personen:

1 ui

2 tenen knoflook

2 tl. Italiaanse kruiden of een handje basilicum, tijm, bieslook en peterselie uit de tuin.

350 gr gezeefde tomaten

Een scheutje olie

 

Fruit de gesnipperde ui op middelhoog vuur in een scheutje olie.

Pers de knoflook en bak even mee. Hak de kruiden fijn en voeg toe.

Voeg ook de gezeefde tomaten toe en laat het op laag vuur 10 minuten inkoken. Naar smaak peper en zout toevoegen.

 

Smakelijk eten!!

 

 

als je minder geduld hebt in de Wereldtuin Verdeliet, (Toermalijnlaan 40) in Cuijk, kun je ook kruiden stekjes kopen. Dan duurt het wachten niet zo lang.

 

 

 

0
Feed

Schrijf een reactie